Butikken

Parafinlamper – en tidløs og praktisk kilde til lys

Posted On februar 28, 2023 at 4:57 pm by / No Comments

Parafinlamper har vært en kilde til lys i over 150 år, og selv i dag er de fortsatt i bruk som et praktisk og nostalgisk alternativ til elektrisk belysning. RK-smia har i over 50 år solgt parafinlamper og deler til parafinlamper, og det er ikke uten grunn at parafinlamper fortsatt er populære. De er både enkle i bruk og vedlikehold, og de gir en varm, hyggelig glød som elektrisk belysning ikke kan matche.

En parafinlampe består av en oljereservoar, en vekemekanisme og et lampeglass som beskytter flammen. Veken trekker parafinen fra reservoaret oppover, hvor den fordamper og brenner når den kommer i kontakt med flammen på toppen av veken.

For å få best lysutbytte og renest forbrenning, er det viktig å følge riktig avbrenningsprosedyre før første gangs bruk, eller etter lengre tids bruk. Prosedyren beskrives nøyaktig i brukermanualen, men en kort oppsummering av trinnene er som følger:

  1. Juster veken slik at den blir jevnest mulig på toppen.
  2. Skru veken opp og ned flere ganger, slik at veken tilpasses tannhjulene.
  3. Dypp vekens øverste del i parafin/lampeolje.
  4. Tenn veken og la den brenne til den slukker. Slukk deretter eventuelle glør ved å presse flatsiden av en fyrstikkeske mot toppen av vekerøret.
  5. Skru veken opp litt, og skrap forsiktig frem og tilbake med kniv eller lignende for å brenne av tverrtrådene i veven.
  6. Fyll reservoaret med parafin/lampeolje.
  7. Vent i ca. 30 minutter før tenning, slik at parafinen får tid til å trekke helt opp i veken.

Det er også viktig å være forsiktig når man justerer flammen. Flammehøyden må ikke overstige “røkpunktet”, som er 35mm for noen lampeoljer og 25mm for parafin.

Når du har lært deg hvordan du skal bruke og vedlikeholde en parafinlampe, vil du ha en pålitelig og nostalgisk kilde til lys som kan brukes både innendørs og utendørs. Parafinlamper gir en varm, hyggelig glød som kan skape en koselig atmosfære i hjemmet ditt eller på terrassen din.

RK-smia har et bredt utvalg av parafinlamper og deler til parafinlamper. Sjekk ut vårt utvalg og finn den perfekte parafinlampen for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X